Als aanbieder van digitale tv heeft Telenet een testversie klaar van de internettoepassing waarmee klanten hun digicorder kunnen programmeren.

Met een publieke bèta die Telenet vrijgaf, kun je de digicorder van Telenet programmeren. Als je dreigt een heruitzending van FC De Kampioenen te missen, kan je over het internet je digicorder instellen om de aflevering op te nemen. Het maakt niet uit waar je bent, zolang je maar een pc met internet tot je beschikking hebt.

In een eerste fase is er enkel toegang via de website Tv.be beschikbaar. Later volgen er ook nog een mobiele site en een toepassing voor de iPhone, Androidtelefoons en Windows Phone.

Testers kunnen zich aanmelden
Wie de bèta van Telenet al wil gebruiken, kan zich aanmelden op Tv.be met de klantenlog-in of de internetlog-in van Telenet. Omdat de programmeersoftware nog een bèta is, garandeert Telenet geen foutloze werking.

Telenet voorspelt dat één procent van de gebruikers problemen zal ervaren. Ze zullen een foutboodschap krijgen die meldt dat er geen digicorders aan het account gekoppeld zijn. Telenet werkt nog om aan een oplossing voor dit probleem.