Binnenkort kan je als Telenet-abonnee je tv-opnames bekijken op eender welk scherm: tablet, smartphone of pc. Bovendien wordt de gebruiksinterface van de HD Digicorder in een nieuw jasje gestoken.

5 maart. Op die datum rolt Telenet de nieuwe 'Yelo TV' app uit. Die zit niet alleen in een nieuw jasje - het roze thema maakt plaats voor het typische geel/zwart dat we met Telenet associëren - maar er zit ook wat nieuwe functionaliteit in.

Naast live tv-kijken (naar 43 zenders) en opnames programmeren - functies die nu al beschikbaar zijn - zal je vanaf dan ook opnames kunnen bekijken en wissen via Yelo TV. 'Hoera', denken we dan, maar er zijn voorlopig wel wat beperkingen aan verbonden. Je kan maar opnames bekijken die tot twee maanden oud zijn en van slechts 20 zenders. Opnames die je kan bekijken zijn in de lijst duidelijk gemarkeerd met een geel oogje.
 

Yelo TV Opnames


Die zenders zijn: VIER, VIJF, MTV, Nick JR, Disney Channel, NOS 1/2/3, Discovery, ACHT, Studio 100TV, Njam!, Libelle, Sporting Telenet 1/2, RTL-TVI, La Une, La Deux, La Trois en Club RTL. Het zal niemand ontgaan dat in die lijst heel wat belangrijke zenders ontbreken (Een, Canvas, 2Be, VTM en Vitaya). De recente lancering van Stievie zit daar ongetwijfeld voor iets tussen, maar Telenet liet weten dat het uiteraard verder onderhandelt met deze zenders.

Een andere beperking is dat je HD Digicorder niet in 'deep sleep' of volledig uitgeschakeld (met bijvoorbeeld een schakelaar op een stekkerblok) mag staan om opnames te bekijken. Je mag de Digicorder dus enkel aan of uit zetten met de remote en 'deep sleep' moet uitgeschakeld zijn in de menu's. Dat is op zich geen probleem als er 's avonds iemand naar een opname wil kijken op zijn iPad terwijl er op tv iets anders bekeken wordt. Maar wie 's morgens op de trein een opname wil bekijken, kan dus niet kiezen voor de energiezuinigste oplossing. Update: Ons voorbeeld was slecht gekozen. Je kan opnames enkel thuis bekijken, dus zeker niet op andere netwerken, ook niet op een Telenet Home-of Hotspot. Opnames worden ook niet op de tablet/smartphone opgeslagen.

Voor een volledig overzicht van de netwerk vereisten kijk je hier