Het heeft een aantal jaren geduurd, maar Telenet gaat nu eindelijk via de ether televisie aanbieden. Voor 11,5 euro per maand zijn er dertien zenders beschikbaar – zonder een kabel in zicht.  De zenders zijn in digitale kwaliteit – dus beter dan analoge etheruitzendingen van vroeger – maar niet in HD.

Opvallendste afwezige in het Teletenne-aanbod zijn de VMMA-zenders VTM en 2BE. Eén, Canvas, OP12, VT4, Vijf en Acht zijn wel te bekijken. Het lijstje wordt vervolledigd met Kanaal Z, Nickelodeon, Studio 100 TV, MTV, MENT, Njam en National Geographic. De maandelijkse kost bedraagt 11,5 euro, wat niet enorm verschilt van een digitaal kabelabonnement.

Voor Teletenne werkt Telenet samen met Norkring, de overnemer van het antennepark van de VRT. Teletenne maakt gebruik van de DVB-T-standaard, met een upgrade naar het nieuwere DVB-T2 in zicht. Dat is vooral relevant voor mobiel gebruik, aldus Stefan Coenjaerts van Telenet, en niet voor HD.

In theorie zijn heel Vlaanderen en Brussel gedekt door Teletenne. Toch is het oppassen, want de dekkingskaart van Telenet maakt duidelijk dat er toch wat gebieden zijn waar ontvangst niet gegarandeerd is. De Vlaamse Ardennen en het Hageland bijvoorbeeld, lijken minder goed bedeeld. Wellicht heeft dat met de heuvelachtige geografie te maken.