Geen speling

Als je dit bedrag uitgeeft aan een hoofdtelefoon verwacht je ronduit uitstekende bouwkwaliteit en een volledig pakket accessoires. AKG stelt op beide fronten niet teleur.

De hoofdtelefoon zelf is geconstrueerd uit een combinatie van kunststof en metaal, waarbij het vooral belangrijk is dat de vaak zwaar belaste elementen (zoals de scharnierende beugels en de hoofdband) uit metaal zijn gemaakt. Alles zit muurvast en we detecteren nergens ongewenste speling. Zo moet het zijn. Enkel bovenaan aan de hoofdband is er aan de wattering wat beweging, maar het is onduidelijk of dit de bedoeling is.

De driverbehuizingen zijn uit kunststof en eindigen in cirkelvormige uiteindes. Aan beide zijde kun je die verdraaien: rechts stel je het volume af, links is een toonregeling. Als je goed voelt, merk je dat de linkse draaischijf uit metaal is, terwijl de rechtse draaischijf plastic is. Wellicht heeft AKG wat gespeeld met materialen om de N90Q in evenwicht te brengen, en zit er aan de rechterzijde wat elektronica wiens gewicht gecompenseerd moet worden.

gerelateerde items