Klein brandkastje

Reeds bij het uitpakken van de N90Q ervaar je een luxegevoel. Waar sommige fabrikanten minimale extra’s bij je peperdure hoofdtelefoon leveren, word je bij deze AKG echt verwend.

De hoofdtelefoon zit verpakt in een hele mooie, duur ogende doos met – hoe kan het anders – een gouden deksel met groot Q-logo. De doos voelt aan alsof het gebouwd is om een vliegtuigcrash te overleven, om onaangetast tussen de brandende wrakstukken te liggen en met een N90Q in perfecte staat er in. U bent er dan niet meer, maar uw nabestaanden kunnen dan tenminste nog naar je hoofdtelefoon luisteren.

De N90Q is een actieve hoofdtelefoon en dat betekent uiteraard dat je hem moet opladen. Heel dol zijn we daar niet op, want dat betekent dat spontane luistersessies enkel kunnen als je er aan dacht om de batterij op te laden. Maar AKG heeft hier een oplossing voor.

De doos heeft een extra USB-poort en intern een kabeltje die je aan N90Q koppelt als hij opgeborgen is. Zo wordt de kans klein dat je hem vergeet op te laden. Het enige dat de fabrikant beter had kunnen doen, was draadloos laden toe te voegen. Wellicht was dat lastig omdat de vereiste laadoppervlakte te groot zou zijn.

Verder is er een afsluitbare opbergruimte waarin je een reeks kabels vindt, waaronder kabels met remotes die werken met Android-smartphones en iPhones. Enigszins verontrustend – oei, is autonomie een probleem? – is dat aanwezigheid van een powerbank, om onderweg de N90Q op te laden.

gerelateerde items