Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Gebruiksgemak

In tegenstelling tot de modellen net een stap lager (de PUS7181/7101) wordt de PUS7601 nog steeds geleverd met de remote die we kennen van vorig jaar. Het is een grote, luxueus ogende zapper die aan de achterzijde is uitgerust met een toetsenbord. Hij werkt op RF, niet met infrarood. Erg handig, want richten is dan ook overbodig, zeker als je typt. De layout is goed, maar soms vinden we toetsen net iets te stug. Onze enige klacht over de remote gaat over de d-pad. Die dubbelt als touchpad, en dat kan de bediening soms erg verwarrend maken als je wil klikken, maar de d-pad oordeelt dat je wou swipen. Gelukkig kan je de touchpad-functie uitschakelen via een bepaalde toetsencombinatie: druk achtereenvolgens op “8687 MUTE” om de functie aan of uit te zetten.

Zoals alle Philips-toestellen is de 65PUS7601 uitgerust met Android TV, en ook op hardware vlak is hij identiek aan de tv’s uit dezelfde klasse. Een Mediatek MT5890 quad core-chipset met 1,5GB geheugen en 16GB interne opslag zorgt voor een redelijk vlotte Android-ervaring. Die gebruikt overigens nog steeds Android 5.1, een upgrade naar Android 6.0 blijft voorlopig uit, we kregen daarvoor nog geen datum.

Android zelf levert een prima selectie apps en games, en een degelijke gebruikservaring, al blijven we van mening dat de smart tv-systemen van Samsung en LG net iets beter zijn. 

gerelateerde items