Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Kleurweergave

Redelijk uniek voor een toestel in deze categorie: de Philips is uitgerust met een direct led-achtergrondverlichting met lokale dimming. De achtergrondverlichting is onderverdeeld in 16x8 (128) segmenten. Dit soort techniek is meestal voorbehouden voor absolute topmodellen. Het Micro Dimming Premium algoritme van Philips analyseert het beeld en dimt de nodige segmenten. Dat levert erg hoge contrasten op: een deel van het beeld kan helder wit zijn, terwijl andere delen diep zwart tonen. Philips slaagt er ook vrij goed in om het halo-effect rond de zones beperkt te houden. Die prima zwartweergave is natuurlijk ook te danken aan de goede zwartwaarde van het paneel zelf. In de film-beeldmode, zonder lokale dimming, halen we al een contrast van 2.910:1 en met de lokale dimming geactiveerd krijgen we dat zelfs tot 12.780:1! Indrukwekkend.

Het scherm levert ook uitstekende kleurweergave. De grijsschaal is prima, met evenwel een zeer lichte rode tint in de donkere regionen en een zeer lichte groene schijn in de heldere tinten. In de meeste gevallen is dit nauwelijks of niet zichtbaar. Het kleurbereik is goed, maar de kleuren staan iets te donker: je mag de ‘kleur’-instelling een of twee punten omhoog halen. De blauwtinten zijn iets te flets, maar de huidskleuren zijn dan weer voorbeeldig.

Voor al je huidige content, dvd, Blu-ray, tv of streaming zal de Philips een knap beeld op het scherm zetten. Voor de beste resultaten kies je de film-beeldpreset, je activeert de Contrastmode ‘Best Picture’ en eventueel schuif je ‘dynamisch contrast’ naar minimum of medium als je echt voor wat meer punch wil gaan. 

gerelateerde items