Teufel heeft de losse netwerkspeler van het Raumfeld-systeem een stevige upgrade gegeven. De Connector2 kan nu hoge resolutiebestanden afspelen en is goedkoper.

De Connector2 is bedoeld als speler bij een audio-installatie. Het beschikt over een analoge en digitale uitgang waarlangs muziek naar een versterker kan gestuurd worden. Op dit manier kan een bestaande hifiketen geïntegreerd worden in een multiroom-setup.

Het kan natuurlijk ook gebruikt worden als alleenstaande streamer voor muziek die bijvoorbeeld op een NAS staat. Zowel in het solo- als multiroomscenario wordt de Connector2 bediend via een app (Android of iOS) of een Raumfeld-remote.

Het nieuwe toestel is de opvolger van de Connector, waarop ook werd gealludeerd in onze test van het Raumfeld-systeem. Nieuw is de ondersteuning voor 24 bit 192 kHz FLAC-bestanden, wat vrij uniek is voor een streamer van dit prijspunt. De Connector2 wordt immer verkocht voor 199 euro, een scherpe tegenstelling met de Connect van grote rivaal Sonos.