NFC

Het nieuwe vlaggenschip deelt een eigenschap met de Xperia S tablet en een aantal oudere Xperia-telefoons: het is waterresistent en kan tegen stof (IP55 en IP57). Toch is het geen dikke verstevigde telefoon, maar blijft de dikte beperkt tot 7,9 mm.

Phil Molyneux, topman voor mobiele toestellen bij Sony, bevestigde dat de Xperia Z 'one touch enabled' is (lees: een NFC-chip bevat). Zo zijn er op CES wel meer producten te zien. Maar de Sony-topman wees er terecht op dat zijn bedrijf er vroeg bij was om NFC te ondersteunen, onder meer via NFC-labels en hoofdtelefoons met NFC-pairing.

Hij demonstreerde een aantal nieuwe NFC-compatibele producten. Indrukwekkend was de Bravia-tv, die je aan een telefoon koppelt door de smartphone tegen de afstandsbediening te tikken.

De Xperia Z of een andere mobiel toestel van Sony kan echter zelf als afstandsbediening dienen - en wel op een heel bijzondere manier. De telefoon of tablet kan immers als microfoon dienen voor stemcommando's die naar de tv worden doorgestuurd.

Het nieuwe toptoestel van Sony verschijnt ergens in de komende drie maanden. Een prijs is nog niet bekend.

2/2
gerelateerde items