TPVision, de fabrikant van de Philips tv’s kondigt tijdens CES traditioneel slechts een deel van zijn lineup aan. Dit jaar zaten er ook heel wat nieuwe samenwerkingen bij de aankondigingen, waarmee TPVision het Android tv-platform aantrekkelijker wil maken.

Bovenaan de lijst met nieuw partners prijkt Amazon Instant Video. Die zou in het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar komen, zowel in Full HD als Ultra HD. We konden nog niet bevestigen of dat ook voor België en Nederland het geval zal zijn, maar daarmee zou Netflix een stevige concurrent bijkrijgen.

Het Android tv-platform wordt verder aangevuld met de Gamefly gamestreaming dienst. De games draaien op een server in de cloud, en je ziet de videostream. Daardoor kunnen zwaardere games gespeeld worden -zoals Grid racing, Batman Lego, MotoGP, en Dirt - aangezien de tv slechts beperkte lokale opslag en gpu-kracht dient te voorzien. Een goede internetaansluiting is uiteraard een vereiste. Gamefly vereist wel een apart abonnement. TPVision bood eertijds OnLive aan, een gelijkaardige dienst. Maar die ging begin 2015 failliet.

Nog een dienst die games aanbiedt is TransGaming’s Gametree. Ook deze dienst werkt met een abonnement en biedt populaire games zoals Rummikub, Tetris en  WPT.