Regisseur Denis Villeneuve begint binnenkort aan de opnamen van de langverwachte sequel op Blade Runner, maar maakte eerst nog een uitstapje naar het grensgebied tussen de V.S. en Mexico. Bekijk de trailer voor zijn keiharde actiedrama Sicario.

In Sicario (wat huurmoordenaar betekent) geeft Emily Blunt gestalte aan de idealistische FBI agente (denk Clarice Starling) Kate Macer. Macer wordt door de elite taskforce-ambtenaar Matt Graves (Josh Brolin) uitgekozen om te helpen bij de escalerende oorlog tegen drugs. In het wetteloze grensgebied dat zich uitstrekt tussen de V.S. en Mexico gaat het team waar ze deel van uitmaakt op een geheime missie, waarbij ze zichzelf helemaal moet geven om te overleven.

Ook Benicio Del Toro (Oscarwinnaar voor het drugsdrama Traffic) is te zien als Alejandro; een raadselachtige consultant met een twijfelachtig verleden die de leiding heeft over de gevaarlijke missie van Macer. Sicario is het schrijfdebuut van acteur Tayler Sheridan - vooral bekend van bijrolletjes in Sons of Anarchy en Veronica Mars. Een Belgische releasedatum is er momenteel nog niet, maar de film is in ieder geval vanaf 8 oktober te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.