Eerder introduceerde Guy Ritchie (Snatch) Sherlock Holmes aan een nieuwe generatie filmkijkers en nu wil de regisseur hetzelfde doen met de jaren zestig televisieserie The Man From U.N.C.L.E.. Bekijk een nieuwe trailer voor de speelfilmversie.

Net als de oude spionage-serie speelt ook de film zich af ten tijde van de Koude Oorlog. Een Amerikaanse C.I.A.-agent (gespeeld door de Britse Henry Cavill, die we tegenwoordig kennen als Superman) moet echter noodgedwongen samenwerken met zijn K.G.B.-tegenpool (gespeeld door de Amerikaanse Armie Hammer uit The Longer Ranger en The Social Network) om een nog grotere bedreiging de kop in te drukken.

Bijrollen in de actiefilm zijn er voor Alicia Vikander (binnenkort te horen in DTS:X) en Hugh Grant in een van zijn zeldzame non-romkom rollen. Volgens regisseur Ritchie hoef je de serie niet te kennen om de film te kunnen waarderen. Hij gaf zelf aan de show nooit echt gekeken te hebben en zijn insteek volgt meer de jaren zestig Connery Bond-films. Vanaf 19 augustus is de film te zien in de Belgische bioscopen.