Italië en design, de twee zijn quasi met elkaar vergroeid. Dat is ook te zien aan de producten van Tutondo. De Italiaanse fabrikant pakt niet alleen uit met een aanbod opvallende satellietspeakers, maar heeft sinds kort ook een subwoofer in het aanbod die meteen dubbelt als designlamp.

Speakers in je interieur verbergen is vaak een moeilijke opdracht, als het ook nog een beetje goed moet klinken. Met de Oh by Tutondo-lijn hoef je daar alvast geen moeite meer voor te doen, want deze fraaie speakers mogen beslist gezien worden. De satellietjes – een tweeweg basreflexsysteem – zijn relatief compact en kunnen in verschillende modieuze kleuren uitgevoerd worden, zodat ze perfect in een bestaand interieur kunnen worden geïntegreerd. Ook de montage laat de nodige flexibiliteit toe, zodat je er werkelijk alle kanten mee op kan.

Zoek de subwoofer
De nieuwe OhL-subwoofer van Tutondo gaat nog een stap verder. Hij combineert een 200 watt sterke subwoofer met een staande lamp met dimmer, zodat de subwoofer compleet onzichtbaar wordt in de woonkamer. Met een hoogte van 205 centimeter is het een statige verschijning,  die rechtstreeks uit de etalage van een designwinkel weggelopen lijkt te zijn. Het design is geïnspireerd op een kerkorgel. Ook bij de OhL zorgt de bijna 180 centimeter lange pijp voor druk en kracht, wat in een efficiënte laagweergave resulteert.

Overtuigend resultaat
Op de meest recente editie van de VAD-beurs in het Nederlandse Veldhoven konden we de Italiaanse speakers en subwoofer al even aan het werk horen. Het resultaat was alleszins overtuigend. Zelfs in de grote ruimte waarin de demo doorging, kregen we een geluid te horen dat de afmetingen van de satellietspeakers ruim overschreed, zonder kunstmatige of benepen kantjes.

In België zijn er momenteel nog geen verdelers voor de Oh by Tutondo-lijn, laat Benelux-distributeur Viertron weten; in Nederland tref je deze originele producten al wel aan bij de betere vakhandel. De satellietspeakers haal je in huis vanaf 575 euro per stuk, exclusief dome en ring. Die laatste kosten respectievelijk 50 en 15 euro per stuk, en zijn verkrijgbaar in zwart, wit, grijs, oranje en blauw. De innovatieve OhL-subwooferlamp stel je in de woonkamer op voor 3.500 euro.