De vorig jaar onder veel media-aandacht gelanceerde Twitter #Music-dienst sluit zijn deuren. Bijna tegelijkertijd duiken er geruchten op over een Spotify-kloon van Apple.

#Music werd in april 2013 geboren, maar zal nooit meer bereiken dan zijn zijn eerste verjaardag. De dienst heeft als doel artiesten en albums die een hype zijn op Twitter onder de aandacht te brengen en Twitteraars naar muziek te leiden. #Music tradt op als aggregator; Twitter bood zelf geen muziek aan, maar bracht mensen bij diensten als iRadio en Spotify

Het motief om #Music stop te zetten moet je niet ver zoeken. Ondanks veel hype rond de dienst, was er nauwelijks interesse van het grote publiek. Iets dat Twitter klaarblijkelijk doorhad, want het deed zelfs geen moeite om ooit een Android-versie van de #Music-app uit te brengen.

#Music stopt op 18 april. Of Twitter zich volledig afkeert van streaming muziek, moet nog blijken. Een tweet - hoe kan het ook anders? - van Twitter Music belooft verdere "experimenten" op het gebied van muziek.