Jamie Biesemans

Meer dan iRadio

Twitter stopt dan (voorlopig) met streaming muziek, een andere grote speler wil het net omhelzen. In een artikel in het muziekblad Billboard valt te lezen dat Apple plannen heeft om een volwaardige Spotify-kloon uit te brengen. Daarover zouden gesprekken met platenlabels aan de gang zijn, weet Billboard.

Apple is met de iTunes Store de kampioen van de digitale downloadverkoop qua muziek én lanceerde vorig jaar gepersonaliseerde radiostations via iRadio, maar wil toch een alles-wat-je-kan-beluisteren-abonnement aanbieden. Dat heeft alles te maken met het succes van diensten als Spotify en de verkoop van digitale muziek.

Voor het eerst in tien jaar is er geen stijging genoteerd qua digitale muziekverkoop, en wellicht ziet Apple de bui hangen. Steeds meer mensen verkiezen 'toegang' tot een gigantische muziekbibliotheek boven het 'bezitten' van muziekbestanden.

Tegelijkertijd wil Apple zijn sterke positie als de grootste digitale muziekverkoper niet kwijt. Daarom zou het overwegen om de iTunes Store via een app beschikbaar te maken op Android-toestellen, zegt Billboard.

Zo'n zet zou enkele jaren geleden ondenkbaar zijn geweest. Apple zag de iTunes Store immers als een manier om nieuwe klanten te winnen voor Apple-hardware en bestaande klanten te binden. Als iTunes naar Android komt, zou dat betekenen dat Apple nu overtuigd is dat de iTunes Store een eigen bestaansreden mag hebben.

 

2/2
gerelateerde items