Met de UnitiLite voegt audiospecialist Naim een nieuwe all-in-one toe aan zijn populaire Uniti-reeks.  De nieuwkomer - intussen alweer de vierde alles-in-één van het Britse merk - moet de kloof dichten tussen de erg compacte UnitiQute en de klassiek gelijnde Uniti 2.

Met de komst van de Uniti 2, die eerder dit jaar aangekondigd werd op de High-end Show in München, werd het Uniti-gamma duchtig door elkaar geschud. De nieuwe Uniti zette immers niet alleen op kwalitaitef vlak een stap vooruit tegenover zijn voorganger, ook de prijs steeg. Daardoor gaapte er plots een leemte tussen de UnitiQute (de instapper uit de reeks) en de Uniti 2, en die plek wordt nu ingenomen door de nieuwe UnitiLite.

Functioneel
Net zoals z'n overige familieleden, bundelt de UnitiLite een resem features in een apparaat met eerder bescheiden afmetingen. Met een cd-speler, hoogwaardige DAC, netwerkspeler en versterker (2x 50 watt) aan boord zal je je alvast net snel genoodzaakt voelen om andere kastjes aan de UnitiLite toe te voegen. 

Moest je dat toch willen doen, dan heb je daarvoor een relatief uitgebreide selectie aansluitingen tot je beschikking - er zijn maar liefst vijf digitale en drie analoge ingangen aanwezig op de UnitiLite. Ook een iPod-compatibele USB-poort is overigens aanwezig. 

Hi-res streaming
De UPnP-compatibele netwerkspeler van de UnitiLite weet raad met 32-bit/192 kHz-bestanden - hi-res bestanden streamen is dus geen probleem - en beschikt ook over vTuner voor de ontvangst van internetradio. Je kunt hem optioneel ook nog (laten) voorzien van een FM/DAB ontvangstmodule.

Net zoals bij de andere Naim-toestellen met een netwerkverbinding, is het zelfs mogelijk om het toestel te bedienen met een iPod touch, iPhone of iPad dankzij de gratis nStream-app. 

Een officiële richtprijs of releasedatum voor de Naim UnitiLite is nog niet bekend, maar verscheidene bronnen gaan uit van een adviesprijs die rond 2.300 euro ligt.