Op 6 en 7 oktober gaat de New Music Belgian Hifi Show door in Dolce La Hulpe Brussels. Het showprogramma begint intussen vaste vorm te krijgen en ziet er op z'n zachtst gezegd interessant uit, zowel voor muziek- als filmliefhebbers.

Zoals we een tweetal weken geleden al meldden, dient zich op op 6 en 7 oktober weer een buitenkans aan voor liefhebbers van 'het betere geluid'. Twee dagen lang staat Dolce La Hulpe Brussels helemaal in het teken van hifi, met de komst van de New Music Belgian Hifi Show. Aangezien de organisatie afgelopen week heel wat nieuwtjes heeft gelost over het moois dat de exposanten meebrengen naar Brussel, gaan we daar hier wat dieper op in.

Veel high-end
Op het programma zien we heel wat bekende namen die het hart van muziekliefhebbers sneller doen slaan, maar ook filmliefhebbers blijven niet in de kou staan. Behoorlijk wat exposanten pakken immers uit met demo's die aantonen wat zoal mogelijk is op het vlak van home theater.

Zo treedt Pioneer in Brussel aan met een heuse high-end thuisbioscoop waarin de nieuwe SC-LX86 centraal staat - een beest van een AV-receiver dat voor 9.2-geluid kan zorgen. Je kan er eveneens kennismaken met de nieuwe VSX-922 én de nieuwe stereolijn van Pioneer, met onder meer de A-70, de PD-50 en N-50. 

Ook Ludems CommV pakt het groots aan. In één zaal worden de bioscoopliefhebbers in de watten gelegd met een high-end 7.2-home theater, met luidsprekers uit de Dynaudio Focus-lijn, processing en versterking van Datasat - een primeur voor België - en broncomponenten van Kaleidescape. Voor de projectie staan Sim2 en Stewart garant. In een tweede zaal zien we demo's waar met name de stereoliefhebbers kunnen uitkijken: een 'klassieke' set met Dynaudio Confidence-speakers en Chord-elektronica, en een draadloos systeem rond de Xeo-speakers van de Deense fabrikant.
 


Voor liefhebbers van high-end audio en video brengt New Transtec een uitgebreide greep uit het McIntosh-gamma mee naar Brussel, terwijl ook de Platinum series - de nieuwste aanwinst uit het luidsprekeraanbod van Quad - van de partij zal zijn. Verwacht je daarnaast ook nog aan lekkers van Audiolab en Wharfdale, twee andere toppers uit de portfolio van New Transtec.

Wie uit is op primeurs, komt ongetwijfeld aan zijn trekken bij More Music. Deze Nederlandse importeur van verschillende high-end merken onthult in Brussel de nieuwe Avalon Compas-luidspreker en maakt van de gelegenheid gebruik om meteen ook de Pass Labs XP 30 voorversterker en XS 300 eindversterkers te presenteren. Indrukwekkende toestellen, en daarnaast belooft More Music ook nog wat moois mee te nemen van Aurender, dCS, Shunyata, MIT, Primare en MoonMind.

Dit zijn natuurlijk maar enkele merken uit de complete line-up die je in Brussel mag verwachten. Ook andere gereputeerde merken zoals Ayre, Wadia (Audiac), Naim (Latham), Meridian (Viertron), Triangle (Dimex), NAD, Dali (AND Benelux) en Cambridge Audio (Impédance) tekenen immers present in Dolce La Hulpe Brussels, om er maar enkele te noemen.