In FWD Magazine 45 gaan we op zoek naar de beste combinatie van een TV en Blu-ray-speler, met een maximum budget van 1.000 euro. Welke toestellen daar als beste uitkomen, zie je in deze tabel.

Een nieuwe televisie levert pas echt een duidelijke meerwaarde als je er ook moderne bronnen op aansluit. Met bronmateriaal van beperkte kwaliteit haal je onmogelijk het beste resultaat, ongeacht welke televisie je in huis hebt.

Kies dus voor digitale televisie in plaats van de analoge variant, en vervang je oude dvd-speler meteen door een degelijke Blu-ray-speler. Je dvd-collectie hoef je niet eens te vervangen, aangezien een Blu-ray-speler perfect overweg kan met die schijven en ze zelfs beter afspeelt dan je oude dvd-speler.

Voor je volgende filmaankopen kies je dan gewoon voor de Blu-ray-versies. Die kosten niet gek veel meer en leveren een veel scherper beeld. 

Budgetverdeling
We kiezen in dit dossier bewust voor een erg lage prijsdrempel: 1.000 euro voor een nieuwe tv en Bluray- speler. Dat die prijs ook haalbaar is, danken we in grote mate aan de steeds goedkoper wordende Blu-ray-spelers.

Dit jaar vinden we in het aanbod zelfs een paar spelers met een adviesprijs van minder dan 100 euro. Maar ook de topmodellen van de grote merken zijn vrij aanvaardbaar geprijsd, met een gemiddelde van ongeveer 250 euro. Op de goedkoopste modellen laat je wel dikwijls een aantal features liggen, zoals een (draadloze) netwerkaansluiting, 3D-weergave of Smart TV-mogelijkheden. De modellen hogerop in het aanbod zijn duurder omwille van een mooi design of features die maar een marginale meerwaarde bieden.