Met prijskaartjes van 299 tot 799 euro en een resem vernieuwende features komt het 2011-aanbod av-receivers van Pioneer opvallend sterk aan de start.Vanaf juni staan er zes nieuwe av-receivers van Pioneer bij de merkdealers. Opvallend is de aantrekkelijke prijsstelling van de toestellen, die allemaal in de prijsvork zitten van 299 tot 799 euro.

Ondanks die betaalbare adviesprijzen noteren we heel wat nieuwe features, zoals vTuner-internetradio, DLNA 1.5-certificatie, Airplay-technologie van Apple en een 'Made for iPad'-label . Voortaan zijn er ook twee apps op maat van Pioneers av-receivers beschikbaar voor iOS-toestellen: iControlAV2 en Air Jam.


Netwerken maar
Wie z'n muziek liefst opslaat op een harde schijf of computer die met het thuisnetwerk verbonden is, komt volop aan z'n trekken met de twee toppers uit het 2011-aanbod - de VSX-1021 en VSX-921. Het DLNA 1.5-certificaat garandeert een makkelijke integratie in het netwerk, eventueel zelfs draadloos via de los verkrijgbare AS-WL3000 wireless LAN-omzetter.

Zelfs het streamen van high-res downloads is geen probleem: de VSX-1021 weet raad met bitdieptes en samplefrequenties tot 24-bit/192kHz, de VSX-921 houdt het bij 24-bit/96kHz.

Deze twee toppers beschikken ook over internatradio, in de vorm van de populaire vTuner-service die toegang biedt tot duizenden zenders.

Streamen via Bluetooth is mogelijk bij alle nieuwe modellen, met uitzondering van het instapmodel (VSX-421). Het blijft echter wel een optie; je moet er eerst de AS-BT200 Bluetooth-adapter voor aanschaffen. Daarna kunnen alle toestellen die het A2DP-protocol ondersteunen draadloos muziek streamen naar de av-receiver, waarbij de Sound Retriever AIR-technologie van Pioneer de geluidskwaliteit belooft te verbeteren.