Eric  Beeckmans

Nog dit jaar

Volgens Datanews liet Didier Bellens, CEO van Belgacom, tijdens de nieuwjaarsreceptie vallen dat Belgacom TV klanten nog dit jaar hun settopbox mogen opbergen. Goed nieuws dus! De enige vereiste: je moet beschikken over een recente Samsung-tv. Die zal dan het IPTV-signaal decoderen met behulp van een ingebouwde toepassing.

Het gebruiksgemak zal daardoor sterk vergroten. Niet alleen moet je een apparaat minder aansluiten, er verdwijnt ook een afstandsbediening. De IPTV-provider (Belgacom TV) dus zal gewoon verschijnen in de lijst met aansluitingen op je televisie en je bedient de interface gewoon met de remote van de tv.

 

 

 

Ook voor Belgacom levert dat voordeel: de installatiekosten dalen, en er is geen onderhoud of verdere ontwikkeling nodig van de settopbox. Het principe wordt al gebruikt door telecomprovider TeliaSonera in Estland.

Met behulp van Google Translate kan je alvast de info daar even bekijken. We lezen er dat de dienst werkt op de Samsung E en ES7000, 8000 en 9000 tv-modellen van 2012.

Van Samsung wordt echter wel benadrukt dat de look en feel bij Belgacom heel anders kan zijn dan bij TeliaSonera, aangezien de provider bepaalt hoe de interface er uitziet.

2/2
gerelateerde items