Het Mobile World Congress draait rond telecom en smartphones, dus het was wel verrassend dat er behoorlijk wat nieuws te rapen viel op vlak van virtual reality. Zowel HTC als Samsung presenteren nieuwe VR-producten.

Tijdens de presentatie van zijn nieuwe vlaggenschepen, de Galaxy S6 en S6 Edge, kondigde Samsung aan dat er een nieuwe versie van de Gear VR-bril komt. Die zal samenwerken met de twee S6-edities.

De eerste Gear VR-bril verscheen simultaan met de Galaxy Note 4-phablet en werd samen met Oculus (eigendom van Facebook) ontwikkeld. 

Het idee er achter is dat de relatief goedkope bril een houder is voor de smartphone, die door de gebruiker bekeken wordt via twee speciale lenzen. Het interessante aan de Gear VR is dat hierdoor alles in de bril vervat zit, daar de smartphone alle verwerkingen en het beeldcreatie voor zijn rekening neemt.

Afgaande op de informatie die op MWC te rapen viel, zal de nieuwe Gear VR voor de Galaxy S6 niet echt significant anders zijn. De nieuwe S6-telefoons hebben nu eenmaal een ander formaat dan de grote Note 4, waardoor de eerste Gear VR wellicht niet geschikt was.