De VRT, VMMA en SBS brengen samen een app uit waarmee al hun programma's op een tablet of smartphone te bekijken zijn. Toch tot 36 uur na de uitzending. De echte lancering is echter pas voor over vier maanden, nu wordt een (grote) groep testers gezocht.

Stievie biedt een functionaliteit gelijkaardig aan de iPlayer-app die de BBC in het Verenigd Koninkrijk aanbiedt. Via een strakke en op eerste zicht goed uitgekiende interface kan de gebruiker door de zenders wandelen en programma's herbekijken. Het gaat dan enkel om programma's van de afgelopen 36 uur. "Licht uitgesteld kijken", noemde minister van Media Ingrid Lieten het. Het aanbod bestaat uit de tien belangrijkste zenders van Vlaanderen.

De minister leek ook blij topmensen van VRT, SBS en VMMA op het podium te hebben. "Het is een mooie samenwerking tussen de drie zenders, een primeur voor Vlaanderen."

De nieuwe app heet Stievie en is beschikbaar voor de iPad en iPhone. "Maar op een latere datum wordt het ook beschikbaar voor andere platforms", werden bij de presentatie meteen onder andere de vele Android-gebruikers gerustgesteld.

Over de aangeboden kwaliteit is er nog wat onduidelijkheid. Het is in HD, klonk op de perspresentatie van Stievie, en met een bitrate van 1,5 Mbps. Afgaande op eerste demo's, lijkt het wel een 720p stream die vrij sterk gecomprimeerd is.

De Stievie-app is ook voorzien om de video's via Airplay of een HDMI-kabel naar een tv te brengen.