33 miljoen pixels: daar pakt Sharp mee uit op IFA. Daarnaast zien we bij de fabrikant steeds grotere schermen en niet te vergeten, 'Great Football on Big Screens'.Sharp is de uitvinder van de lcd-tv, en dat zullen we geweten hebben. Lcd-tv's hebben tegenwoordig een marktaandeel van meer dan 70 procent - eerlijk gezegd hadden we verwacht dat het nog meer was - wat tot indrukwekkende verkoopsprognoses leidt. Het ziet er immers naar uit dat dit jaar alleen al zo'n 200 miljoen lcd-tv's zullen verkocht worden. Indrukwekkend.
 

Focus op (heel) grote tv's
Sharp heeft specifieke plannen voor dit segment. Op IFA verklaarde het merk dat het zinnens is om zich enerzijds toe te leggen op de grotere lcd-schermen - Sharp lanceerde eerder al een 65-inch (165 cm) exemplaar - en anderzijds op mobiele toepassingen voor lcd-techniek. Daarnaast wil Sharp uiteraard ook de gewone schermformaten - van 26 inch (66 cm) tot 46 inch (116 cm) - blijven produceren.

Volgens Hiroshi Sasaoka - de CEO van Sharp Electronics Europe - geeft marktonderzoek aan dat met name schermen in een formaat van 50 inch en groter steeds populairder zullen worden. Sharp voorspelt dat de markt voor schermen van 50 inch en meer in de VS zal groeien tot 6 miljoen stuks dit jaar, terwijl er in Europa een verkoop van 3 miljoen stuks voorzien wordt.

Niet onverwacht dus dat Sharp op IFA nieuwe 60-inch en 70-inch Aquos lcd-tv's voorstelt.. De Aquos LE830E geeft zowel 2D- als 3D-beelden weer en biedt toegang tot niet minder dan 70 widgets. De verbeterde Quattron-technologie - waarbij het klassieke RGB-kleurenpatroon wordt aangevuld met een vierde kleur, namelijk geel - moet voor een optimale beeldkwaliteit zorgen.

Ook aardig om weten: Sharp wordt één van de UEFA Euro 2012 Eurotop voetbalsponsors. Vandaar de op de IFA gelanceerde slogan 'Great Football on Big Screens'.

Sharp lanceert Aquos Wireless Lifestyle televisie
Een tv met een ingewerkt handvat die een draadloos HDMI-signaal ontvangt vanaf een settopbox: dat is wat Sharp verstaat ondere Aquos Wireless Lifestyle-televisie. De technologie laat je toe om eender welke beeldbron aan de settopbox te koppelen - hij beschikt over vier HDMI-ingangen - en deze overal in de woning of in de tuin te bekijken.

De tv is uitgerust met UV2A-technologie, LED-achtergrondverlichting en 100 Hz-technologie. Prettig is ook dat er een CI+-slot op het apparaat zit en dat er niet minder dan drie tv-tuners aanwezig zijn. Je kan zelfs een harde schijf aan het toestel koppelen om tv-uitzendingen op te nemen.

De Aquos Net+ functie ten slotte, biedt toegang tot meer dan 70 internet-apps.