De iPad 2 verkoopt als zoete broodjes: vrijdag verscheen Apple's langverwachte tablet in de winkel, zaterdagmiddag zaten de meeste winkels al zonder.De lancering van de nieuwe iPad is duidelijk een succes, als we mogen vertrouwen op de eerste verkoopscijfers. 

Vorige vrijdag werd de iPad 2 in 25 landen losgelaten op het grote publiek. Wie er niet meteen bij was, zal wat geduld moeten oefenen voor hij z'n nieuwe speeltje in huis kan halen. Zaterdagmiddag was de voorraad in de meeste shops immers al uitgeput, zo meldt Cnet.

Uit verschillende hoeken is te horen dat de iPad 2 in vrijwel alle landen waar het toestel sinds 25 maart op de markt kwam niet meer uit voorraad leverbaar is, sinds vorig weekend.

In de Verenigde Staten is de iPad 2 al sinds mid maart in geen winkel meer te bespeuren. Online een toestel reserveren kan nog wel, maar volgens de huidige schatting moet je zelfs dan nog drie tot vier weken geduld oefenen voor je een iPad 2 ontvangt. Apple gaf aanvankelijk een wachttijd aan van vier tot vijf weken.