Sony is echter overtuigd dat hun PS VR-bril in combinatie met de PlayStation 4 virtual reality aankan. De bril bevat een 5,7 inch OLED-scherm dat een Full HD-resolutie toont aan "tot" 120 frames per seconde. 120 FPS zou voldoende moeten zijn, maar Sony is voorzichtig genoeg om er een "tot" voor te plaatsen. De latentie - dus de vertraging die er zit tussen een hoofdbeweging en het beeld dat volgt - zou beperkt zijn tot 18 ms, verklaarde de PlayStation-bouwer aan The Verge.

De PS VR is overigens niet enkel voor gaming. Er zal ook een Cinematic Mode zijn om films solo te bekijken alsof ze naar een heel groot scherm worden getoond. In deze modus kun je ook 360° video's en foto's bekijken, en video's van Share Play en Live from PlayStation.

De lage kostprijs is wel wat misleidend: naast de PS VR moet je de PlayStation 4 ook uitrusten met de Move-controllers en de PlayStation Camera. Als je die niet in huis hebt, dan kijk je toch tegen een meerkost van circa 100-150 euro. Mogelijk brengt Sony wel bundels aan een lagere prijs die alles bevatten wat je nodig hebt.

2/2
gerelateerde items