Een vrouw uit Californië heeft per ongeluk een zeer zeldzame Apple-computer naar de kringloopwinkel gebracht. Ze was de garage van haar overleden man aan het leegruimen en realiseerde zich niet dat het apparaat 200.000 dollar waard was.

Het personeel van de kringloopwinkel opende de afgeleverde doos waar de computer inzat pas later op de dag toen de vrouw al weg was. Toen ze de doos openden kregen ze de schrik van hun leven. "We konden onze ogen niet geloven, we dachten dat het nep was", vertelde woordvoerder Victor Gichun tegenover zender NBC.

Het bleek te gaan om een Apple One-computer; de eerste computer die Steve Jobs en Steve Wozniak in hun garage in elkaar knutselden. Er zijn in totaal slechts 200 stuks van gemaakt. Twee jaar geleden werd er een werkend exemplaar van de Apple One nog geveild voor een half miljoen euro.

De kringloopwinkel heeft het exemplaar van de vrouw al voor 200.000 dollar verkocht aan een privéverzamelaar. Bij het afgeven van haar grof vuil liet ze echter geen naam of adres achter, maar de winkel hoopt dat ze zich alsnog zal melden aangezien ze recht heeft op 50% van dat bedrag.