Comfort en gebruiksgemak

Wil je een hoofdtelefoon voor onderweg, dan hecht je mogelijk ook belang aan comfortsnufjes. Is er een afstandsbediening in de kabel verwerkt? En zo ja, werkt die ook echt met jouw toestel(len)? Kan de hoofdtelefoon ook dienst doen als headset voor handsfree bellen? Of had je misschien toch eerder aan een draadloze hoofdtelefoon gedacht? Bluetooth-modellen combineer je makkelijk met tablets en telefoons, maar tegenwoordig kunnen ook sommige tv's en andere AV-toestellen ermee overweg.

Ook kleine extra's kunnen een verschil maken: op dit lijstje prijken tegenwoordig niet alleen klassiekers zoals beschermende draagtasjes en adapterplugs voor in het vliegtuig of op de hifiketen, maar ook hippere toevoegingen zoals speciale apps voor smartphones en tablets.

Sta ook even stil bij het opberggemak van de hoofdtelefoon. Thuis zorgt het opbergen van een hoofdtelefoon zelden voor problemen (hij past sowieso wel ergens in een kast of schuif), maar onderweg ligt dat toch net even anders. Daar is het handig wanneer een hoofdtelefoon niet overdreven groot en zwaar is, en extra's zoals draaibare oorcups of een opvouwbare hoofdband heeft.

gerelateerde items