Na een aantal maanden in bèta gaat de collaborative videorecorder bhaalu eindelijk officiëel van start. Het is een innovatief concept, dat haaks staat op de aanpak van traditionele zenders. Vanaf 23 november is de dienst gelanceerd. Niet alleen in België en Nederland, maar ook in drie andere landen.

De Bhaalu-videorecorder verandert de manier waarop je televisie kijkt behoorlijk radicaal. De zenders die in je televisieabonnement zitten, worden volledig continu opgenomen op de servers van bhaalu. Een opname zelf programmeren is dus niet langer noodzakelijk. Wie 's avonds in de sofa ploft, bladert op comfortabele manier door de opnames - de facto het volledig tv-aanbod van de voorbije dagen - en begint te kijken. Dat kan op tablet, smartphone, computer of via de bhaalu-box op televisie.

Bhaalu biedt dus iets dat radicaal verschilt van traditionele zenders, die nog altijd heel lineair ingesteld zijn. In eerste reacties op bhaalu, onder meer hier bij De Standaard, tonen VRT en VTM zich not amused met de dienst. 

Voor een volledig overzicht van wat bhaalu allemaal biedt en hoe het werkt verwijzen we je door naar onze review hierOok de tablet-app hielden we al tegen het licht hier.

Op zaterdag 21/11/2013 gaat bhaalu officiëel van start in België en Nederland, volgende week volgt Singapore en daarna de staat New York. Ook in Duitsland loopt het platform al. Behalve in de webshop zal de bhaalu-box ook te koop zijn in de winkels van de Expert- en Excellent-ketens.