Wat komt er nog?

Naast HD-zenders mag je je ook aan een uitgebreider zenderaanbod verwachten. De Belgische franstalige zenders zullen er waarschijnlijk eerst bijkomen. Verder zenders worden toegevoegd op basis van feedback en naarmate er meer kijkers zijn.

Binnenkort zal je bhaalu ook vanop je pc of Mac kunnen bekijken in een internetbrowser. Ook een 'video op aanvraag'-aanbod zit er aan te komen, zodat je films kan huren.

Een van de oorspronkelijk beloofde functies komt er voorlopig niet. Bhaalu zal reclameblokken niet markeren zodat je ze met een druk op de knop overslaat, zoals in onze oorspronkelijk review beschreven. Uiteraard kan je de reclame wel gewoon doorspoelen.

We moeten het eerlijk toegeven: we zijn nogal fan van bhaalu. Het concept maakt tv-kijken een pak flexibeler. En je keuze wordt er enorm door uitgebreid. Nu er ook verschillende prijsopties zijn, vereist instappen niet noodzakelijk een zware investering.

Het is natuurlijk de vraag hoe de traditionele zenders op bhaalu gaan reageren. In de V.S. is er een dienst met wat gelijkaardigheden, het Dish Network, dat nu verwikkeld is in rechtszaken met CBS en andere Amerikaanse tv-stations. 

Bhaalu probeert dit probleem te verkomen, daar te eisen dat elke bhaalu-gebruiker ook een tv-abonnement bij Belgacom, Telenet of andere aanbieder heeft. Of dat voldoende juridische dekking is, moet nog blijken. Het ondermijnt toch ook het bhaalu-concept wat, want je kan niet met de dienst aan de slag zonder ook een andere aanbieder te betalen. En zo wordt het totaalplaatje toch wat duurder.

Ben je tevreden met het huidige zenderaanbod (te vinden hier) dan is het te overwegen om je digitale televisie settopbox op te zeggen en te kiezen voor tv met een kaartje. Een bhaalu-stick of box biedt je dan alle opnames die je wil.

Eric Beeckmans

3/3
gerelateerde items