Redactie

Sterk verbeterde Stievie lanceert op 6 december

Het heeft ongelooflijk lang geduurd, maar eindelijk is het er: Stievie. En met meer mogelijkheden, want via de app wordt het mogelijk om het tv-aanbod van de voorbije zes dagen te (her)bekijken. Aanvankelijk konden kijkers enkel programma's uit de voorbije 36 uur selecteren.

Daarmee pakt Stievie meteen onze grootste kritiek op de app aan (lees hier onze review). Door te verruimen naar zes dagen komt Stievie in lijn te liggen van wat gelijkaardige uitgesteld kijken-diensten, zoals de iPlayer van de BBC, in het buitenland aanbieden.

Stievie lanceert officieel op zes december voor iedereen, na een ellelange testperiode die in maart begon en waaraan 10.000 testers deelnamen. Tijdens de test was er enkel een iPhone- en iPad-app beschikbaar, maar op 6 december zal Stievie ook in de Google Play Store te vinden zijn. 

Het is nu ook bekend wat Stievie gaat kosten. Per maand betaal je 9,99 euro, met aanzienlijke kortingen als je meteen intekent voor zes of twaalf maanden. In het laatste geval kost een abonnement 99,90 euro, wat neerkomt op twee maanden gratis. Aanvankelijk kan je Stievie twee weken gratis uitproberen.

Achter Stievie zitten de verenigde krachten van de VRT, VMMA en SBS, waardoor het aanbod binnen de app zeer ruim is. Het is bovendien een goed ontworpen app, die op heel intuïtieve manier kijkers laat grasduinen in het aanbod van tien zenders, waaronder Eén, Canvas, VTM, 2BE, Vier en Vijf.

Je kan met Stievie live tv-kijken of een programma uit de voorbije zes dagen uitgesteld bekijken. De app ondersteunt Airplay, zodat je het beeld kan doorsturen naar televisie via een Apple TV. Aan Android-zijde is Miracast (lees hier een streepje uitleg) een optie als je toestel en televisie dit ondersteunen. De makers van Stievie laten uitschijnen dat Samsungs gelijkaardige AllShare-functie mogelijk op termijn samenwerkt met Stievie. Je hebt ook de optie om de videostream van Stievie via een HDMI-kabel naar de tv te brengen.

Eén minpunt: het is mogelijk dat een bepaalde uitzending toch niet te herbekijken is. "Is er voor een bepaald programma nog geen toelating om dit uitgesteld te bekijken, dan is dit uitgegrijsd in de programmagids en krijg je een boodschap indien je hierop toch zou klikken", legt Stievie uit.

Ook nieuw in de definitieve versie van Stievie is dat de app werkt op vier mobiele toestellen, maar niet gelijktijdig. 

De lancering van Stievie volgt kort na die van bhaalu, een cloud-dienst die gelijkaardige zaken aanbiedt, en de Replay TV-dienst van Belgacom, die uitgesteld kijken op de tv en via app levert.

Jamie Biesemans

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.