LG wil steeds nieuwe dingen op de markt brengen, een taak die past bij de rol van “true innovator” die het zichzelf oplegt. Sinds afgelopen jaar is het technologiebedrijf sterk gegroeid dankzij nadrukkelijke aanwezigheid in een aantal categorieën. Zo bezetten ze de nummer één positie in de categorie van UltraWide 21:9 monitoren en in de prestigieuze categorie van high-end tv’s. Vooral in die laatste groep is er de laatste jaren flinke vooruitgang geboekt.

En dat is natuurlijk te danken aan LG’s OLED tv’s. OLED, de nieuwe tv-beeldtechnologie van LG, mag zich terecht profileren als de toekomst van televisie. De OLED-schermen leveren perfect zwart, een perfecte kijkhoek en perfecte kleur. En ook voor de allernieuwste beeldtechnieken zijn LG OLED tv’s perfect geschikt. Ze ondersteunen zowel HDR10 als Dolby Vision, de twee standaarden voor High Dynamic Range. En op IFA demonsteerde LG samen met BBC en Astra ook een derde standaard: HLG (Hybrid Log Gamma). Combineer dat alles met een levensduur van 100.000 uur en je mag terecht stellen dat OLED een eigen nieuwe tv-categorie creëert.

LG ziet de toekomst dan ook erg rooskleurig. Perfect beeld en een televisietechnologie die helemaal klaar is voor de toekomst: consumenten hoeven geen genoegen meer te nemen met aanvaardbaar beeld. Dankzij LG OLED ligt de perfecte beeldkwaliteit binnen handbereik.