Twee jaar geleden oogstte Wadia heel wat lof met de 170i Transport iPod-dock. De (relatief) betaalbare dock tilde het weergaveniveau van de iPod naar nieuwe hoogten. Met de nieuwe 151 PowerDAC Mini borduren de Amerikanen nu voort op het iPod-thema, dit keer met een compact DAC-versterker combo.

De 151 PowerDAC Mini van Wadia is een ideale aanvulling op het 170i Transport, die we in FWD Magazine nummer 20 testten. Hij neemt de draad op waar de 170i het voor bekeken hield. De 170i Transport iPod-dock was immers erg sterk in één kunstje: de extractie van digitale audiodata uit de iPod. Dat zorgde voor nieuwe mogelijkheden, want door de digitaal-analoogconversie van de iPod te omzeilen kon de weergavekwaliteit behoorlijk opgekrikt worden.

Een DAC (digitaal-analoog omzetter) die in lijn lag bood Wadia echter niet aan, zodat je de dock alleen kon gebruiken met een ander toestel dat over digitale ingangen beschikte - een av-receiver of externe DAC bijvoorbeeld. Die leemte vult de nieuwe 151 PowerDAC Mini nu in. En niet alleen dat: hij zorgt ook meteen voor versterking van het geluid, zodat je voortaan een mooie compacte audioset rond dit combo kan uitbouwen.


 

Omzetting en versterking
Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de nieuwe Wadia 151 PowerDAC Mini visueel mooi aansluit bij de 170i Transport, met dezelfde kleurstelling en afmetingen. Naast een hoogwaardige DAC gaat er ook een stereoversterker met een vermogen van 2 x 50 watt schuil in het compacte chassis.

Dankzij een ruim aanbod digitale aansluitingen kan je de PowerDAC ook combineren met andere toestellen met een digitale uitgang. Twee coaxiale digitale ingangen, een optische ingang, een faseschakelaar, een usb-ingang en een digitale volumeregeling zorgen voor een ruim aanbod met mogelijkheden.

 

De Wadia 151 PowerDac is beschikbaar in zwart en zilver, en moet ongeveer 1.298 euro opleveren. Hij is vanaf nu beschikbaar bij de Wadia-dealers.