Dolby is al een tijdje bezig met hun nieuwe technologie Dolby Vision; er bestonden al plannen om de 4K-laserprojectors die momenteel Dolby Cinema in de bioscoop ondersteunen te vervangen door speciale Dolby Vision-apparaten, maar daar zal het niet bij blijven. Dolby wil ook de huiskamer van de consument veroveren en om dat te bereiken gaan ze alvast samenwerken met filmstudio Warner Brothers.

Naast toekomstige films zal Warner ook thuisreleases van films die niet speciaal gemaakt zijn voor het nieuwe format alsnog van een Dolby Vision-remaster voorzien. Dat gaat als eerste gebeuren met The Lego Movie en later komen ook spektakelfilms als Edge of Tomorrow en Into The Storm aan bod. Dolby Vision voorziet de films van een meer dynamische kleurenbereik plus een beter en helderder contrast. Het bedrijf ziet het zelf als de ideale aanvulling op zowel HD als 4K.

Uiteraard zal je om van het eindproduct te genieten wel in het bezit moeten zijn van een televisie die Dolby Vision ondersteunt. Dolby wil in ieder geval zoveel mogelijk content al gereed hebben voordat die televisies later dit jaar verschijnen. Warner Bros is dus de eerste die ze daarbij te hulp schiet en het is nu wachten op andere filmstudio's die nog zullen volgen.