De Consumer Electronic Show in Las Vegas is elk jaar opnieuw een ware hoogmis voor elke home entertainmentfan. Wat kunnen we dit jaar verwachten qua nieuwe innovaties voor de huiskamer?

Wat er juist wordt voorgesteld tussen 9 en 14 januari in Las Vegas, lees je hier op de FWD-site. Een aantal van onze redacteurs zijn aanwezig in Sin City om bericht uit te brengen over alle aankondigingen en duiding te geven. Niet te missen, dus.

Hoewel CES nog goed en wel van start moet gaan, kan er nu wel al gegist worden wat de hoogtepunten gaan zijn. Met name LG heeft al verraden dat de show dit jaar op televisievlak gaat draaien rond OLED. Die technologie zorgt voor veel levendigere kleuren en wordt al op smartphones toegepast, onder andere door Samsung. Maar echt grote formaten bleven vooralsnog buiten bereik van de modale consument, wegens te duur.

Wellicht gaan Samsung en Sony ook het voorbeeld van LG volgen en ter plekke OLED-televisies voorstellen. De grote vraag is natuurlijk hoe betaalbaar die nieuwe paradepaardjes gaan zijn – en wanneer ze naar Europa komen.