Terwijl leden van FWD Magazine en HiFi.nl alles klaarmaken voor het vertrek naar München, was er toch nog even tijd om de pre-aankondigingen van de belangrijkste hifi-beurs in Europa op een rij te zetten.

De High-end-beurs in de Beierse hoofdstad mag zich terecht de grootste noemen. Hoewel veel standhouders an sich Duits en vaak lokale importeurs zijn, tekenen de vertegenwoordigers van de moederbedrijven vaak ook present. Door de jaren heen is het daarom ook uitgegroeid tot de plaats waar nieuwe hifi-producten voorgesteld worden. Misschien wel omdat de High-end-beurs bijna exclusief op audio is gericht, in tegenstelling tot mega-events als CES en IFA.

Dit jaar zijn er weer een paar heel bijzondere lanceringen. Op ons verlanglijstje om te bekijken staat zeker de nieuwste telg van de Sopra-familie bij Focal, de prachtig uitziende Concentro van Elac en de A.C.T. One Evolution P1 van Wilson Benesch. Naar goede gewoonte toont Sonus faber in München ook een nieuwe lijn luidsprekers, in dit geval een budgetreeks (de Principia, dat designmatig wat op de Chameleon-familie lijkt). 

Als het gaat om componenten en systemen, gaan we zeker ook loeren bij Electrocompaniet. De Noren stellen op de beurs een knap uitziende totaaloplossing voor, EC Living. Liefhebbers van premium-netwerkspelers zullen vast mee over de schouder kijken als we de Lindemann Musicbook-toestellen gaan beluisteren. Nog een hoogtepunt - hopen we toch - is de nieuwe Naim DR NAP500, die in combinatie met de eerder vermelde nieuwe Sopra zullen gedemonstreerd worden. En dan die draadloze speakers van Oppo, die moeten we ook zien en horen!

High-end München is ook een van de weinig beurzen waar vinyl op een verhoog staat. Dit jaar verwachten we zoals gewoonlijk aardig wat draaitafelnieuws. Onder andere Pro-ject zal een bijzondere draaitafel voorstellen ter gelegenheid van hun 25ste verjaardag, terwijl Technics ongetwijfeld weer veel aandacht zal oogsten met de SL-1200G.

Voor een totaaloverzicht van wat al bekend is, lees dit A tot Z-artikel bij de collega's van HiFi.nl. Voor een doorlopende verslaggeving vanaf donderdag moet je bij HiFi.nl zijn, op FWD brengen we de hoogtepunten en achteraf een round-up van wat echt belangrijk is.