De zomer begint nog maar net of er wordt online massaal vooruitgeblikt naar het einde ervan. In september wordt immers een nieuwe iPhone verwacht. Of moeten dat er twee nieuwe zijn?

Het lijkt er immers op dat Apple opnieuw zal toegeven aan de trend naar grote schermen. Bij de stap van de iPhone 4s naar iPhone 5 deed het bedrijf dat al, door het scherm te vergroten naar 4 inch diameter. Maar dat is vergeleken met andere vlaggenschepen, zoals de LG G3 (5,5 inch) en Samsung Galaxy S5 (5,1 inch diameter), maar heel bescheiden.

Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple afscheid zou nemen van de stelling dat de meeste mensen een compactere telefoon wil. De markt lijkt hen niet geheel ongelijk te geven: hoewel zogenaamde 'phablets' behoorlijk goed verkopen, gaat het nog altijd om kleinere aantallen dan toestellen met een scherm rond 4 inch.

Daarom zou Apple twee iPhone-modellen uitbrengen: een model met een scherm van 4,7 inch en een model met een scherm van 5,5 inch diameter. Mogelijk zou dat laatste model de 'iPhone Air' heten - althans dat menen Chinese sites die hun informatie bij de productenten zoals Foxconn claimen te halen. Via dezelfde piste doken er al foto's op van behuizingen van vermeende nieuwe iPhones.

De Air-naam is een knipoog naar de iPad Air, en zou er op wijzen dat deze grotere iPhone dunner zou zijn dan de 'reguliere'. Een dikte van 6,7 mm wordt daarbij aangehaald - bijna een millimeter dunner dan de iPhone 5s.