Bij LG staat er dit jaar heel wat te gebeuren. De belangrijkste verrassing: in het najaar verschijnt er een Ultra HD OLED-tv, daarover berichtten we eerder al. Maar dat is niet alles. De Full HD OLED line-up wordt met één model uitgebreid. Het is duidelijk dat LG een versnelling hoger wil schakelen wat OLED betreft. Samsung lijkt op dat vlak wat terrein te verliezen.

Verder zien we drie nieuwe Ultra HD vlak modellen, die natuurlijk vooral op grote maten mikken.

De meest opvallende verandering is LG’s keuze voor een volledig nieuw Smart TV-platform, WebOS. Dat zal te vinden zijn op alle nieuwe top- en midrange-modellen. De interface is vooral georiënteerd op eenvoud in gebruik, zodat mensen makkelijker de weg vinden naar Smart TV. Onze eerste indrukken waren positief, maar het blijft natuurlijk afwachten tot we het zelf kunnen uitproberen. Hier is alvast een voorsmaakje:

Een ander technisch detail is dat bijna alle toestellen nu een Direct LED achtergrondverlichting gebruiken, in tegenstelling tot Edge LED. Vanaf de betere middenklasse zit daar ook nog eens local dimming op, al hebben we voorlopig geen details over hoe fijnmazig die dimming is.

Een overzicht van de line up dan: