Het Mobile World Congress in Barcelona komt goed op stoom en één ding is duidelijk: hoewel er veel nieuwe telefoons en tablets worden gelanceerd, zijn het 'persoonlijke' mobiele toestellen zoals slimme armbanden die veel aandacht wegkapen. 

Hier op de beurs wordt ze 'wearables' genoemd. Dat is een naam dat zich wat minder goed laat vertalen naar het Nederlands, maar het dekt wel de lading. Het gaat immers om apparaten die verschillende vormen aannemen, al zijn de meeste die momenteel voorgesteld worden te omschrijven als armbanden of slimme horloges.

In Barcelona is het vooral Samsung dat uitpakt met een smartwatch, een nieuwe generatie van het Gear-uurwerk dat het Koreaanse merk op de IFA-beurs in september toonde. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat je op de beursvloer veel meer ziet opduiken, zijn relatief goedkope armbanden die via Bluetooth informatie doorspelen aan je smartphone. Met de data, bijvoorbeeld over je hartslag of afgelegde stappen, kan een app heel wat. Je vertellen hoeveel energie je verbruikt hebt bijvoorbeeld of je gewoonweg inzicht geven in je bewegings- en zelfs slaappatronen.