Airplay- of Bluetooth-streaming toevoegen aan het multiroomsysteem kan het geheel helemaal 'af' maken. Vanaf dat moment kan je immers vanaf je smartphone, tablet of notebook muziek streamen. Interessant, want zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om muziek van Spotify door te sturen naar overal in je huis - ook als het multiroomsysteem zelf geen Spotify kent.

Uiteraard werkt dit ook voor andere diensten, zoals Deezer of AUPEO. Er moet dan gewoon wel een app beschikbaar zijn die op je mobiel toestel draait.

Een andere optie voor iTunes-fans met iPads of iPhones is de Remote-app van Apple te gebruiken om muziek van een iTunes-bibliotheek op een pc te streamen naar je multiroomsysteem.

Vervang overigens in het bovenstaande het woord 'multiroomsysteem' door 'versterker' of 'av-receiver', en je kan ook met die toestellen aan de slag. Dat kan handig zijn om pakweg Airplay-streaming toe te voegen aan een versterker die wegens leeftijd of merk die functie niet bevat.

Goed om weten: dit workshop sluit nauw aan bij het dossier multiroomsystemen in FWD nummer 45. Mocht je interesse hebben in dat dossier, dan kan je die hier vinden.