Stap 2: Airport Express

Als bron gebruiken we een Airport Express, een kastje dat Apple verkoopt voor 109 euro en dat in wezen een WiFi-punt is dat je rechtstreeks in het stopcontact steekt. Je kan het gebruiken als echte WiFi-verdeelpunt (en dan moet je een netwerkkabel vanaf je router aanleggen) of om een bestaand WiFi-netwerk te versterken.

Wij zijn echter vooral geïnteresseerd in het feit dat een Airport Express beschikt over een audio-uitgang én in het netwerk verschijnt als Airplay-speler. Sluit de Airport Express dus op een versterker aan en stuur bijvoorbeeld vanaf je iPad muziek naar de Express, en je zal het horen op de versterker.

Een Airport Express kan zowel een digitaal als analoog signaal naar buiten sturen. Voor het eerste ga je wel een specialere kabel moeten aanschaffen, met aan een kant een reguliere Toslink-plug en aan de andere een mini-Toslink. Voor een analoge aansluiting heb je een kabel nodig met aan één kant een 3,5 mm stereojack en aan de andere een jack of een cinch - naargelang de aansluiting op het apparaaat waar je muziek naar wil sturen.

gerelateerde items