Stap 5: Bluetooth

Bovenstaande uitleg legt uit hoe je Airplay door middel van een Airport Express toevoegt aan je audio-installatie. Maar je kan ongeveer dezelfde weg bewandelen om Bluetooth-streaming mogelijk te maken. 

Je moet dan in plaats van een Airport Express opteren voor een Bluetooth-ontvanger die audio naar buiten stuurt. Meestal is dat in analoge vorm, via een cinchkabel. Dergelijke ontvangers zijn er genoeg te vinden. Ze worden meestal verkocht als toestellen die Bluetooth doorsturen naar een versterker - maar ze kunnen perfect aan een systeem als Sonos worden gekoppeld.

Er zijn wel wat verschillen tussen Bluetooth en Airplay. Bluetooth is om te beginnen universeler, want aanwezig op nagenoeg elke smartphone, tablet en computer. Daar staat tegenover dat je niet al te ver van de Bluetooth-ontvanger mag zijn om een stream door te sturen. Bij Airplay kan je probleemloos vanuit de keuken een stream doorsturen naar een Airport Express in de kelder - zolang je in beide ruimtes een netwerk hebt.

Airplay past bovendien geen compressie toe, terwijl Bluetooth afhankelijk van het toestel audio kan hercoderen naar een lagere kwaliteit. 

5/5
gerelateerde items