Je CD-collectie rippen naar een harde schijf is niet moeilijk, zelfs wanneer je muziek wil bewaren in een lossless formaat zoals FLAC. Met Album Art Downloader voorzie je die albums eenvoudig van het juiste CD-hoesje.

Wanneer je muziek aanschaft via een downloaddienst krijg je er meestal meteen het hoesje bij - ofwel als een losse jpeg- of png-afbeelding, ofwel als een ingebakken onderdeel van het bestand zelf. Bij CD's die je thuis ript is dat natuurlijk niet het geval, en moet je eigenhandig voor de juiste covers zorgen.

Gelukkig zijn er heel wat programma's die je daarbij kunnen helpen. Album Art Downloader bijvoorbeeld, een gratis programma dat je muziekcollectie op commando scant en je nadien volautomatisch de juiste hoesjes voorschotelt.
 


Het enige wat je daarbij nog zelf hoeft te doen, is het hoesje van je keuze aanklikken in het overzicht. Album Art Downloader voegt de cover dan als een folder.jpg-bestand toe aan de juiste map, zodat hij eenvoudig terug gevonden kan worden door uiteenlopende toepassingen en apparaten.

Wil je daarbij ook nog extra eisen opleggen - bijvoorbeeld voor de minimale resolutie van de hoesjes - dan kan dat door een paar eenvoudige filters in te stellen.

Op de volgende pagina's laten we zien hoe het proces exact in z'n werk gaat.