Wie zegt dat hij/zij over een home cinema beschikt, doelt daarmee meestal op een stapel av-apparatuur in combinatie met een tv of een projector. Maar met de term 'thuisbioscoop', 'home theater' of ‘home cinema’ wordt eigenlijk de ruimte in je woning bedoeld waar je films bekijkt. Nu is het uiteraard niet noodzakelijk om zo’n ruimte in te richten in de typische home theater-stijl die je in glossy brochures ziet, maar prettig is het wél.

Wij kwamen in contact met een fabrikant – Home Cinema Modules – die kant-en-klare pakketten voor de betere thuisbioscoop levert. Daarmee tover je eender welke ruimte – vanaf een grootte van drie bij drie meter – om tot een home cinema in de ware zin van het woord. Toegegeven, goedkoop is zo'n ingreep bepaald niet – de prijzen beginnen bij 5.015 euro, exclusief montage – maar je kan de pijn wel verzachten door het pakket zelf te monteren.
 


Zoals je op de foto kan zien, bestaat zo’n pakket uit kolommen, koven en designpanelen, die zowel een esthetische als een akoestische functie hebben. De panelen zijn opgebouwd uit akoestische materialen en zijn afgedekt met een stof naar keuze. Bij de meer luxueuze versies – lees: met het prijskaartje van een gezinswagen – zijn ook lichtarmaturen, zoals spots en wandlampen, inbegrepen.

De Home Cinema Modules-pakketen komen in drie varianten: Media, Classic en Master. De Media is het instappakket en bestaat uit akoestische panelen, eventueel aangevuld met koven. De Classic is een meer uitgebreide versie, waarbij houten kolommen worden voorzien links en rechts van het projectiescherm.

De Master is het meest complete pakket, en combineert het voorgaande met houten kolommen aan de zijwanden. Leuk en aardig allemaal, maar hoe kan je zo’n pakket nu mooi passend integreren in je eigen ruimte? Kijk, dát is nu exact wat we hier uit de doeken doen...