Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Tip 4: Luister mobiel

Op de vorige bladzijde kon je lezen over de mobiele Spotify-app, die voor verschillende smartphones beschikbaar is. iPhone- of iPod Touch-bezitters kunnen hem echter niet zomaar downloaden, want de app is niet te vinden in de Belgische App Store.

De oplossing? Open iTunes, kies daar de iTunes Store en (als je al ingelogd bent met een Belgische account) log uit door in de rechterbovenhoek op je accountnaam te klikken en dan Log Uit te kiezen. Scroll dan naar onder in de iTunes Store, zoek de piepkleine tekst Wijzig Land, en selecteert Nederland. Zoek dan naar Spotify.

Het is een gratis app: als je op de Free-knop drukt, ga je een account moeten aanmaken met een Nederlands adres (google een Amsterdamse hotel) maar moet je geen betaalmiddelen selecteren.

Het is overigens geen probleem om de Spotify-app op een iPhone of iPod Touch te plaatsen waarop al apps staan die met een Belgische account zijn gekocht. Apple laat toe dat er meerdere accounts op één apparaat worden gebruikt. Hoogstens ga je het toestel moeten autoriseren, wat neerkomt op het invoeren van het wachtwoord van je tweede iTunes-account.

Workshop: Spotify beluisteren in België

5/5
gerelateerde items