Binnenkort verschijnt er een slanke Xbox One met een Ultra HD Blu-ray-speler ingebouwd, daarna gevolgd door een nog krachtigere versie in 2017. Sony blijft uiteraard niet achter, want bij hen verschijnt op langere termijn de 4K-klare PS4 'Neo'. Of je echt in volle Ultra HD-resolutie kunt spelen, is echter een andere vraag.

Op zijn presentatie op de E3-beurs wist Microsoft meteen veel aandacht te trekken met zijn aankondiging van de Xbox One S. De nieuwe versie van de bestaande Xbox One-console is er al in augustus en is helemaal compatibel met zijn voorganger. Toch ziet hij er helemaal anders uit én krijgt hij nieuwe mogelijkheden.

Waar de Xbox One een vrij lijvige zwarte console met grote externe voeding is, wordt de Xbox One S een slank ding (40 procent minder volume) met een voeding die mee in de behuizing zit. Bovendien is hij spierwit, al zullen er vermoedelijk net zoals bij de Xbox One ook speciale edities in andere kleuren komen.

Ook de controller van de Xbox One wordt lichtjes aangepast. Microsoft gaat zelfs een online dienst opstarten waarbij je zelf een controller kunt samenstellen. Met de vele kleuropties voor alle onderdelen zijn er miljoenen combinaties mogelijk, zegt het bedrijf.