In de aanloop naar de High-end München-beurs lanceert Yamaha twee belangrijke uitbreidingen voor de MusicCast-familie. Met de WXC-50 en WXA-50 verstevigt het Japanse bedrijf zijn ambitie om heerser in multiroom te worden. De twee nieuwe apparaten zijn in de eerste plaats interessant voor mensen die reeds hifi-spullen hebben staan of die een toegewijde oplossing zoeken.

De WXC-50 en WXA-50 delen dezelfde vormgeving: het zijn relatief compacte apparaten, met een mooi afgeronde en stijlvolle voorkant. Ze zijn amper 21,4 cm breed. Hierdoor passen ze ook in een rack. Wie dat verkiest, kan ze ook verticaal plaatsen. 

Yamaha pronkt ook met een zeer laag stroomverbruik van 1,8 watt in rust. Beide toestellen gebruiken een ESS Sabre 9006AS DAC-chip voor de omzetting van digitale streams naar analoog, met een Direct Modus om processing bij muziekbestanden te minimaliseren.

Yamaha lanceerde het MusicCast-systeem vorig jaar en deed dat meteen groots. MusicCast - dat je toelaat om nagenoeg elke bron te streamen naar een andere speaker - wordt stilaan deel van de DNA van het Japanse merk. Behoorlijk wat Yamaha-producten, van draadloze speakers tot receivers en soundbars, hebben de functie ingebouwd.