Yamaha heeft tijdens IFA 2014 twee nieuwe systemen geïntroduceerd die het geluid van je televisie moeten optimaliseren. Het merk belooft met de NX-B150  2.1-luidsprekers en de soundbar YAS-203 excellent geluid uit je tv.

De YAS-203 biedt 7-kanaals-surround-sound uit één langwerpige luidsprekerbehuizing. Een draadloze subwoofer zorgt samen met de Bass Extension Processing-technologie voor lage tonen. Als alternatief biedt het merk de tv-soundbooster NX-B150. Deze kan klassiek of draadloos worden geïnstalleerd. Via Bluetooth is het met beide systemen mogelijk om muziek draadloos te streamen vanaf smartphone en tablet.

YAS-203 Soundbar
Het merk belooft met slechts twee luidsprekers een pakkende luisterervaring in 7.1-surround. De soundbar is uitgerust met een digitale versterker en twee luidsprekersconussen van 5,5 cm. Terwijl de draadloze subwoofer overal kan worden opgesteld in de ruimte, kan de platte soundbar direct bij de televisie worden geplaatst. Indien gewenst kan de YAS-203 ook worden bediend met de afstandsbediening van de televisie. Bediening via smartphone of tablet is ook mogelijk.

NX-B150
Dit luidsprekersysteem zorgt voor een 2.1-sound in de woonkamer. Dankzij een draadloze verbinding is het systeem snel te installeren. Een aansluiting met kabels is eveneens mogelijk. De luidspreker voor lage tonen met 13cm-woofer zorgt voor de basgeluiden. De hoek van de individuele luidsprekers is vrij in te stellen.

De luidsprekers zijn uit één stuk metaal gevormd en beschikken op die manier over een uiterlijk zonder zichtbare naden. Deze constructie vermindert tegelijkertijd storende trillingen, aldus Yamaha. De beide stereoluidsprekers, die vrij opgesteld kunnen worden, kunnen ook aan de muur worden bevestigd.

De nieuwe soundbar en het soundsysteem zijn vanaf oktober verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is inclusief btw 399,00 euro voor de YAS-203 en 279,00 euro voor de NX-B150.