Beheer en bekijk je opnames op je iPad,en eigen media op de Digicorder bekijken, het is maar een greep uit de nieuwe opties die Telenet in petto heeft.  ‘Yelo’, de iPad-app van Telenet, krijgt in 2013 in het bijzonder een flink groeischeut. De bedoeling is  Yelo en het digitale televisie-aanbod volledig met elkaar integreren. 

Onder de vlag ‘YeloTV’ krijgen we een nieuwe gebruiksinterface op de HD Digicorder met heel wat nieuwe functies. Ook de bestaande Yelo-app voor tablets krijgt een update. De ‘look and feel’ ervan sluit perfect aan bij de nieuwe Digicorder-menu’s, maar is qua gebruik volledig geoptimiseerd voor een touchscreen. De app zal beschikbaar zijn voor iOS, Android en Windows 8, en zal grotendeels dezelfde functies bieden als de Digicorder.

De vier belangrijkste peilers van het nieuwe platform, aldus Telenet:

  • Bekijk je favoriete content op elk scherm in huis. Mogelijk krijgen we dus ook op pc en op tablet een volledig Live TV-aanbod.
  • Beheer en bekijk al je opnames op elk scherm in huis. Het wordt mogelijk om op je tablet naar de digicorderopnames te kijken. Offline kijken, waarbij je bijvoorbeeld een opname op je tablet zet om op de trein te bekijken, is volgens Telenet technisch mogelijk, maar staat momenteel niet op de planning. Ook of je zal kunnen kijken op eender welke internetaansluiting is momenteel niet duidelijk.
  • Bekijk eigen content (foto, film, en muziek) van andere apparaten (laptop, smartphone, ipad) op je televisie. De HD Digicorder krijgt daarvoor een ingebouwde DLNA-client, iets dat standaard is op elke hedendaagse smart tv. Welke formaten worden ondersteund is momenteel nog niet duidelijk.
  • Een groter gebruiksgemak, dankzij een nieuwe, moderne interface. Overal in de interface blijft het televisiescherm op de achtergrond zichtbaar. Het zal mogelijk zijn om op je tablet door media te bladeren, of dat nu live, on-demand of opnames zijn, en die met een veeg op de televisie te tonen. Je tablet wordt dan als het ware de afstandsbediening.