3. Schaf een draagbare muziekspeler aan
De meest voor de hand liggende oplossing voor onderweg is nog steeds een mp3-speler. Tegenwoordig gebruiken nagenoeg alle modellen Flash-geheugen voor de opslag, al bieden modellen met een harde schijf nog steeds meer opslagruimte. Zo kan je een iPod Classic krijgen met een harde schijf van 160 GB, goed voor heel wat uurtjes luistergenot.

Maar onderschat de Flash-spelers vooral niet: de meeste toestellen kan je intussen krijgen met een opslagcapaciteit van 32 GB. Bij heel wat modellen kan je de opslagcapaciteit ook uitbreiden met een SD(HC)-geheugenkaartje, een goedkope en flexibele manier om meer muziek met je mee te kunnen nemen.
 

4. Koop een draagbare harde schijf
Je wil je muziek vooral mee kunnen nemen naar een andere locatie, maar bent niet echt geneigd om er onderweg ook naar te luisteren? Dan is een draagbare harde schijf een prima oplossing.

Vooral compacte versies die geen aparte stroomvoorziening nodig hebben zijn gebruiksvriendelijk, en kan je in veel gevallen rechtstreeks aansluiten op de usb-aansluiting van een stereo-installatie of tv.

Kies best voor een FAT32-indeling van de schijf bij het formatteren als je op een zo ruim mogelijke compatibiliteit met andere toestellen mikt. Zolang ze alleen voor muziekopslag moet dienen, zitten er ook niet meteen grote nadelen vast aan dat formaat.

 

gerelateerde items