Wie thuis wil genieten van de betere filmervaring, denkt gewoonlijk eerst aan beeld- en geluidsapparatuur. Maar om je ruimte om te toveren in een echt filmpaleis, is er meer nodig.1. Ga er eens voor zitten
Een filmavondje duurt algauw een paar uur, dus je kan er maar beter voor zorgen dat je comfortabel zit. Dat kan perfect op één of andere Ikea-bank, maar specifiek zitmeubilair voor de thuisbioscoop heeft zo zijn voordelen. Denk aan plaatsbesparende, zachte stoelen met opklapbare zitjes of luxueuze, lederen zetels met een elektrisch relaxmechanisme. Bekerhouders zijn gewoonlijk standaard.

Verder kan je verschillende zitplaatsen aan elkaar vastmaken in een kromme lijn, zodat elke bezoeker recht naar het scherm, kijkt zonder dat hij/zij daarvoor z’n hoofd moet draaien. Yep, het zit hem in de details.

Waar? homecinemamodules.com

2. Filmvoer 
Als er één snack is die universeel als het ultieme filmvoer wordt beschouwd, dan is het wel popcorn. Een popcornapparaat hoort dan ook net zozeer thuis in een thuisbioscoop als water in een aquarium. Voor minder dan 40 euro haal je al een eigen popcornmaker in huis, al kan je er net zo goed meer dan duizend euro aan besteden.

Waar? De betere elektrozaak (Princess, Tefal, …)

3. Haal een stukje film in huis
Een zwaard uit Troy (279 dollar), het Superman-truitje van Loïs Lane (14.995 dollar), een Purple Heart-eremedaille uit Band of Brothers (709 dollar), een zwemvest uit Titanic (1.869 dollar), een replica van de helm van Darth Vader (130 dollar) of toch maar een levensgrote Spiderman?

Gespecialiseerde websites bieden heel wat filmrekwisieten en -memorablia aan die je thuisbioscoop een eigen uitstraling geven, al zijn ze vaak niet goedkoop.

Waar? Diverse online shops zoals propstore.com, screenused.com, hotmovieprops.com, propmasters.net, starwarsshop.com, ...